logo-wit
header

Events/ Een Indisch Perspectief

Een Indisch Perspectief

september 18 2016

15:00-17:00 Salon De Balie Theater reading & discussion

Please be aware that the programm is in Dutch.

Koneksi-Connectie 2016 presenteert fragmenten uit Een Indisch Perspectief

Met Hans Croiset, Esther Scheldwacht, Tomer Pawlicki, Roos van Erkel en Bo Tarenskeen

Aansluitend een discussie over innerlijke dekolonisatie.

Panelleden:
- Tineke Bennema, historica, schreef het boek Een Nederlandse politie-inspecteur verindischt nooit, een visie van drie generaties op Nederlands-Indië.
- Eric Kampherbeek, fotograaf. Hij heeft zijn fietstocht van West- naar Oost-Java over de Grote Postweg / Jalan Raya Pos in het gelijknamige boek vastgelegd om een beeld te geven hoe Indonesië omgaat met haar koloniale geschiedenis.
- Bo Tarenskeen, theatermaker/filosoof, mede initiatiefnemer Theater na de Dam. Zijn tekst Een Indisch Perspectief gaat over het Indische oorlogsverleden en de gedwongen migratie uit Indonesië. De gevolgen hiervan werken nog steeds door op de huidige generatie Indische Nederlanders, die momenteel twee miljoen mensen telt. Voor de tekst ontving Tarenskeen de een stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds.
- Reggie Baaij, historicus en auteur van onder meer ‘Daar werd wat gruwelijks verricht’, over de onbekende geschiedenis van de koloniale slavernij in Indië, de roman ‘De ogen van Solo, de geschiedenis van een Indische vader gezien door de ogen van een zoon’, ‘De njai; Het concubinaat in Nederlands-Indië’, ‘Portret van een oermoeder’ en ‘Beelden van de njai in Nederlands-Indië’, een vervolg op De njai.

Moderator van de middag is Ricci Scheldwacht (journalist). 

Het stuk wordt in 2017 door het Nationale Toneel gecoproduceerd.

Toegang €10,-. Betaling op de dag zelf bij de informatiebalie van de organisatie in de linkerfoyer, gelieve contant te betalen. Reserveren vooraf mogelijk via marga@tastbaarverleden.com

Locatie:

Salon De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Projects/

Artists/

image

Highlights/